God natt

Ah nej nu ska jag nog ta och lägga mig ner ögonen går ju i kors Buhu!
Nattis Nattis!

Ge Mig Nu Tack!

Säger bara en sak, Vacker!
Av rasen; Arab!

Tröttisch i mössan!

Jag orkar inte jag e trött men vill endå inte lägga mig, Ska till stallet i morgon Kim ska med också ventilera lite skönt med sällskap :) Alvin får ju så klart åka med eftersom han e hemma från dagis och ingen barnvakt så det blir en dag för han i stallet, Ska bli spännande och se Tyrone imorgon har ju inte sett han på en vecka nu eftersom vi bytte dagar och så, så ska bli spännande och se hur han ser ut i benet :)

annars då? Studier blir det väl, Pluggade ingenting idag och nu lär det väl endå inte bli nånting eftersom klockan e så pass mycket och jag gäspar så det blir väl krypa ner och kolla på nån dokumentär tills jag somnar antar jag :)

Vad är över och Under skänkel?

Det ska jag berätta nu för er,
Jag kan förklara det på två sätt alt 1 & alt 2

Underskänkel

Alt. 1 Ryttarens ben, nedanför knäet till och med foten.

Alt. 2 ”Skalmarna” nedanför bettdelen på kandarstången.
 
Över skänkel

Alt. 1  Ryttarens ben från lår till och med knä.

Alt. 2 ”Skalmarna” ovanför bettdelen på kandarstången.
 


Kandar stång.

God Morgon fina :)

Blir ett besök till Polisen idag måst fixa nytt ID det går ju ut nu om en vecka så måste fixa det innan.
Sedan v et jag inte vad som händer och sker faktiskt bara chilla lite hemma kanske plugga det behövs ju har ju så stora uppgifter att göra i 3 av kurserna, e klar med den första Medicin 1 det var också en stoor uppgift men den e klar och inskickad så nu ere bara 3 kvar phu, det e bara kämpa på!

Det finns jobbiga saker också!

När du väljer din lyckliga väg kommer du aldrig vara helt lycklig endå för det kommer alltid finnas nånting som tynger dig. För vägen till lycka innebär uppoffringar.

- Jag är super duper lycklig, har en 3a i vilbergen med min sambo och min son, Får tillbringa tid i stallet som gör mig överlycklig, lugn och harmonisk, studerar till kriminalvårdare - jag liks lever i en dröm och att flytta hit till Norrköping skulle göra mig lycklig och jag e lycklig, MEN jag var också tvungen att offra nånting och det krossade mitt hjärta. Kom ihåg det, tänk igenom era val noga vad är ni berädd att offra för lyckan?
ALLT säger många men jag lovar er när ni väl ska offra nånting för lyckan är det inte längre ett ALLT!

Jag undrar jag om man någonsin kan bli helt lycklig utan att sakna nånting eller offra nånting? -
Just nu vet jag inte.

- Här får ni en dos av mina natt tankar!

Hoppla Hoppla!

Nu börjar det snart brinna i knutarna oupps!  Om vad säger jag inte förens en annan dag.

I Think cach is king!

Sålt lite böcker idag så cach in på kontot är inte illa :)
Sedan har jag och Alvin bara varit inne och myst eftersom han är sjuk. Sussie och Thommy kom förbi en stund sen for den gant ska snabbt igen :)  Ska snart ner till Affären och handla lite, Sedan hämta ut ett paket som kom idag från mamma & gänget i umeå med lite grejs vi glömde där i umeå samt födelsedagspresent :)Men paketet kan inte hämtas före kl 16. Så i samband med det ska jag handla! Väntar ivrigt!
 
 
BEBIS SOVER :)

God Morgon God morgon!

Jag hatar verkligen tidiga morrnar alltså, Jag är ingen morgon människa överhuvudtage & idag behöver jag egentligen inte ens kliva upp så här tidigt för jag ska ej till skolan eller ah Alvin är ju sjuk så det blir va hemma idag, Dock ska jag ditt nu på morgonen och sälja ett par böcker men det är allt sen hem igen!!  Alvin har sovit jätte dåligt i natt vaknat och legat i sängen och grinat pga av ont så han och jag sov i soffan i natt tsm, Så idag när vi ska ut får han åka vagn, Lyx stora 4 åringen får lix fortfarande åka vagn, Dock endast när han är sjuk och vi tvingas gå ut endå!

Stora skoluppgifter!

Sitter och pluggar så här på kvälls kvisten behövde det EN STOR uppgift, insåg rätt snabbt att vi har en till STOR uppgift som ska inlämnas den 8e FEB, Jag blir galen och jag fattar inte för just dem frågorna som vi ska göra EXAKT dem gjorde vi i skolan förra veckan och nu ska vi behöva göra dem - IGEN? och skicka in för bedömning dessutom har läraren skrivit så komplicerat att jag fattar inte och det var fler i klassen som är frågetecken kring Vård och omsorgsarbete 2 uppgiften. Aja får se vad läraren säger, Känns Helt sjukt om vi ska behöva göra om den och skicka in den, trotts att vi gjorde den i skolan i Onsdags!  Gah, har iaf blivit av med Medicin 1 uppgiften som var en stor uppgift, så nu äre bara den här vård och omsorgsarbete 2 som skall göras då, Har påbörjat den så får se om jag kommer behöva fortsätta eller vad läraren säger! Sedan har jag enbart Privatjuridiken kvar för denna vecka! Uj uj nu har jag mycket att göra. Så det är bara ligga i!

Crashdiet



Jag & Simon från crashdiet :)

Svar på fråge stunden!

 Anna
Går du helst sminkad eller osminkad?
SVAR; Sminkad!

Chris T
får man fråga om du har pojk vän?
SVAR; Ja de får man fråga och ja det har jag :P

Malle
Kommer du skaffa egen häst igen?
SVAR; OFC att jag kommern!

vad för sorts häst?
SVAR; En Arab tror jag!

Vad tävlade du i?
SVAR; Hoppning :)
 
Lisa
Vart bor du?
SVAR; Norrköping bor jag :)

hur gammal är du?
SVAR; Jag är nyligen fyllda 24år.

vad är det högsta du hoppat?
SVAR; 1.05cm .

vad för häst hoppade du då?
SVAR; Mitt varmblodssto som jag tränade själv :)
 

Är du tränare i hoppning?
SVAR; Inte legetimerad, Men har tränat nybörjare upp till 60 cm

Kan du nått om dressyr?
SVAR; Ja kan inte alla det som rider?  Dressyr är A & O för att hoppningen skall fungera :)
Men måste va ärlig jag är mindre bra på piaff eller vad sånt heter. Dressyr är inte min grej direkt, Då håller jag hällre på med NH och Sådant ;) Men Självklart dressyr rider man väl alltid när man inte hoppar på banan :) Bra träning för en hopp häst, sen har jag absolut inget emot dressyr häst, jag är ju medryttare nu på en häst som inte är en hopp häst och innan de var jag medryttare på en islandshäst, samt att jag haft egen islandshäst & Varmblod  :)

Hemma dag :)

Idag har vi en hemma dag eftersom Alvin är sjuk, Har ögon inflamflation stackarn vilket lär betyda att jag får va hemma i från skolan imorgon(?)  och eventuellt på Onsdag.  Idag iaf har jag fortsatt med städningen som inte blev klar igår sedan har vi tvättstugan också skönt att få det bort gjort hade nå jävulskt mycket tvätt, blir nog en till tvätt i veckan så vi får bort verkligen allt, Får se hur mkt vi hinner idag. Man har ju inte så mkt tid att tvätta när man bor i lägenhet men men man får va glad över att man får tvätta överhuvudtaget ist för att köpa eget :P
 

irritationsdag vill jag lova!

Irriterade hela dan usch, men till stan bar d av iaf och med oss hem fick vi;

- en ny våg
- en lampa till sovrummet
- el tandborste till alvin
- lek trummor till alvin
- glödlampor

Och vågen visar -4 kg sen jag börja med shaksen ;-) go for it! fast har också slarvat lite under helgen hmm aja bajja jen nu blire 2 veckor till med shalsen och inge slarv! :-)

Söndag & en dag på stan!

Idag blir det till stan träffa sussie thommy och nova för lite shopping väldigt myspys. Sedan här hemma blir det stor städ för hela slanten det behövs verkligen!

Budfabriken.







Lite bilder från busfabriken :-) vart inte så många vi hade fullt upp att leka haha XD undra vilka som hade roligast dem små eller vi vuxna? :-P Kan ju säga att det var inte sista gången vi åkte ditt iaf :-P

bus dag & tankar o planer kring framtiden!

började dagen med att gå lite på stan, provade en av mina jacor som suttit rå tight svårt att dra igen dragkedjan pga alla extra kilon och chocken när jag satte på mig jackan o drog igen utan problem :-D några kilo borta efter en vecka, gick in på hm provade ett par jeans i stl 32 och fick på mig fem utan problem :-D fast i svensk storlek skulle jag nog säga att d e 38a men nööjd så vart ett par nya byxor idag i jeans :-D jag som alltid bara gått i leggings för att jag haft problem med hitta snygga som sitter bra och nu hitta jag på första försöket o vips fick på mig dem o satt perfekt :-D så nu när några kilon är borta kanske man kan förnya garderoben med jeans och skippa leggingsen o långa linnen, nu kanske jag också kan klä mig snyggare ;-) mer ska jag ner 2 veckor till med shakes sedan börja äta vanlig mat nyttig mat så man får behålla vikten o massa träning :-) har inte kunnat träna så mkt mer än promenader eftersom med shakes får man inte träna stenhårt utan då ere bara lugn träning därav har d inte blivit så mkt uppdatering med träning :-) sen förhoppningsvis så när jag pluggat klart o skaffat jobb och så så kanske det blir en egen pålleeeee :-D och då vill jag ju gå ner lite så jag kan köpa mig ett arabsto :-D eftersom alla hästar är inte vikt bärande specielt ine araber då dem e så taniga :-P då får man se om d blir tävlingsbanorna igen eller ;-) den som lever får se, så fort jag fått jobb också efter studier så planerar vi på köpa hus eventuellt en gård så vi kan ha fler hästar och inacordering, och då vill jag att kim och tyrone flyttar med oss, låter inte d bra kim? ;-) underbar häst & lika så tyrones ägare. <3 sen iaf idag har vi vart på busfabriken med ungarna och jag är helt slut efter massa lek o bus där! Imorgon blir det en sväng till på stans med sussie och thommy o lilla nova :-)

Frågestund!

Fler besökare till din blogg? - jag har lösningen!

Fler besökare till din blogg?  besök då bloggtrafik - funkar garanterat, jag värvar just dig idag så kom igen och gå med du också :)  KLICKA BARA HÄR så kommer du direkt till bloggtrafik!
 

Heeeeeelg äntligen!

Idag är det Fredag, Jag och Alvin har sprungit lite på stan Alvin behövde lite nya kläder så det köpte vi, sedan en present till Älskling det är han värd, Det brukar va så att jag springer på stan handlar och handlar och glömmer bort både barn och Kar;) Men idag så vare Alvin som fick och Älskling, jag köpte en stickad tröja med nätrygg på rea och det var de enda ;) Till Älskling köpte jag en snygg tshirt "Just chillin" Står på den haha xD  & imorgon blir det lite med shopping, älskling ska betala ett par brallor till mig (födelsedagspresent) sen får vi väl se om Daniel kanske hittar nå till sig själv med, han behöver ju ja allt själv, Byxor, tshirt långärmad you name it :P Vi ska hinna med att åka till Svärfar imorgon också, sedan blire besök av Sussie, Thommy och Nova OM inte Daniel ska ut med dem stora grabbarna från jobbet :P

jag hissar och dissar!

en hiss är gymgrossistens ultra loss shake sour cherry yoghurt diet, smakar gott, blir inte pulvrigt och låga kalorier ;-)


och jag dissar verkligen nutriletts shakes provat choklad- den smakar banan blandat med choklad och sand, forest fruit det är helt okey smakar frukt yohurt minus är att de känns också som sand :-\ däremot nutriletts smoothies är god.


Sol Sol och mera Sol :)

Idag blir det mys med bästa Tyrone och solen skiner Perfekt dag för en mysis dag i stallet :)
Annars? Nja plugga antar jag, Städa & Hoppas mina böcker kommer idag från Adlibris :)

Men liten då!



- men så liten då, Här var Alvin bara några timmar gammal, tänk vad tiden går fort i år blir han 5 år, 5 hel år, vart tog tiden vägen?  Vill ha bebiiiiiiis<3

Övervakare!

Var med Jennie idag på Övervakar information och fyllde i alla papper om Misstänkt registret & Brott Registret sedan skall det på kurs I mars, :) Detta kommer bli grymt. Sedan fick jag C (VG) I Brott & Straff uppgiften på Privat Juridiken :) Så nöjd idag!!!  Snart ska jag till skolan också för lektion 13-16 mindre taggad till det, gillar inte sena lektioner men vem gör d? xD 

Smakar sand.

 
- Den här är nog bland den äckligaste jag druckit i hela mitt 24a åriga liv, Smakar sand och känns som sand!
Nej fyfan, Köpte med bär ist fasiken så god så den blir i pulver form snarast, harbeställt från gym grossisten också så tills dess får jag stå ut med sand! Nutrilett är helt perfekt för mig som inte just nu kan lägga energi på att träna då jag e lite halv dålig så detta ska hjälpa mig gå ner i vikt och med denna form får jag inte träna hårt eller så utan mer promenader slå de e perfekt nu tills jag e fit for fight igen och köra igång med träningen :)
Jag hoppas verkligen mina grejor kommer snarast från gym grossisten vill ha good dryck :) Beställde idag så jag hoppas iaf innan fredag, Nån som beställt från Gym grossisten och vet ungefär hur lång tid det brukar ta o skicka grejer från dem? :)

Drama Drama Drama!

Mängder av massa drama, Men vet ni vad jag skiter i, Less på att städa upp och ordna efter andra och sedan baah sviker och inte ens ett tack får man så no more shit! Jag lovade ju detta år att inte lägga energi på folk som tar energi och bada umgås men bra folk som ger mig energi :)  Skolan hela dagen idag 9-16 Buhäää vad trött jag va sista lektionen, Men taggade till när jag kom på tanken att jag ska upp och mysa med HÄÄÄÄST efter skolan, usch och fy vad det hade frusit försökte hacka sönder en ball med torv men de gick ju inte va ju som sten typ, :( Men jag försökte iaf! Sedan massa mys med Tyrone, Han e lite grinig på mig när jag ska linda honom jag vet inte om jag gjort han nått som inte han gillar? Jag som knappt skäller när han bråkar eller så , Eller om han bara fått för sig nånting, men det blir bättre jag har hittat ett knep och mycket övning för att visa jag e inte dum vill bara han väl och jag bestämmer, så förhoppningsvis börja han känna mig bättre nu efter några veckor hos honom att han vet att jag varken slår eller är dum på nått sätt :) Säg hur kan jag bli arg på en sån sötnöt som Tyrone? jag har iaf jääävligt svårt för när jag försöker bli skit sne och näst intill tappar tålamod när vi små bråkar o inte e överäns när de gäller lindan så börjar jag alltid skratta, Kan inte hålla minen direkt, men till slut e vi överäns iaf och det går som smör allt :D Han är verkligen en stilig herre Tyrone och fast jag inte ens suttit på hans rygg så e jag totaly såld på honom :) Hade han vart till salu jag hade nog inte bangat en sekund på att köpa han, Så KIM sälj han inte innan jag fått ett jobb ;) För då haru en köpare redan :D  


- Imorgon Möte med Frivården ska ditt med en klasskamrat som också ska bli övervakare (jag tipsa) för hon vill ju också bli polis o så satt vi fick möte samtidigt, de e ju information för henne o mig men endå så kul & laddad, sedan efter är det skol dags 13-16 . 
 
 

Söndag 20/1-2013

Idag var det Thommy och Sussie som bjöd på middag :) Potatis och Purjolök soppa hur gott som hellst :) 
kom hem för en timme sen ungefär och jag e faktiskt dö trött nu efter en dag med städning och lååång sov morogon samt farit iväg då på middag, Borde vara utvilad med den långa sovmorgonen men det e jag icket faktiskt.
Imorgon ledig från plugget så då blire ta det lugnt hemma bara maybe en sväng på stan och ordna lite block till skolan och så. Tisdag hel dag i skola + stall Onsdag till frivården på möte om att bli övervakare det taggar jag som tusan till faktiskt.  Annars bara lugn vecka med stall och plugg! :)

Lördag 19/1-2013

Idag mår jag bättre måste jag säga eller känner mig bättre, Har sovit väääldigt mycket, vaknade klockan 12 satte mig i sängen och pluggade ca 2 timmar, sedan la jag mig ner och sov igen fram till klockan vart 19, Sedan klev jag upp gjorde middag och börja tvätta, badade nu på kvälls kvisten och nu känner jag mig piggare har inte så där jätte ont idag, tagit värktabletter dock men annars känner jag mig piggare :) Så det blir väl snart ladda ner en film och kasta sig i säng och glo på den. :)
 

Nybörjar hoppning!

När man är nybörjare i hoppning alltså du ska precis lära dig hoppa så tycker jag Caprilli-banor är jätte bra start (OM du har en häst som redan kan hoppa),
det är en bana med låga hinder samt bommar på mark lite mer som ett kort dressyr program, Dressyr är jätte viktig för att hoppningen ska fungera :) Det är jätte svårt att rita upp en bra Caprilli bana här så jag googlade fram en bra bana du kan börja med, Men jag rekomenderar att du inte gör detta själv hellst med någon som kan rätta dig om sits och så, Balans är också super viktig i hoppningen!

 
Avstånden på bommarna / Hinder beror ju lite också på vad för typ av häst du har och hur stor i stegen hästen är, därför rekomenderar jag att du första gångerna har med dig någon kunnig instruktör eller någon mamma/kompis eller så som kan hjälpa dig med avstånd och så där & som sakt kan hjälpa dig med sittsen, blicken osv! Denna bana är med LÅGA hinder ca 20 cm, Kom ihåg att efter landning av ett hinder fokusera med blicken och planera ridvägen i god tid till nästa Bom/hinder. Träna mycker balans i dina rid turer det kan du göra när som hällst tex när du tar en sväng ut i skogen, dressyr passet, Före efter din träning, med häst utan häst :)

Lycka till.

Är dålig just ni!

Dålig uppdatering pga att jag är super dålig just nu, har ont och så, Så när jag får chansen på eftermiddagarna så ligger jag för det mesta och pluggar så bloggen hinns inte med så mycket, men ska försöka uppdatera nått inlägg iaf, och jag har fortfarande i bakhuvudet att jag ska lägga upp en bra träning dör nybörjare som vill börja hoppa men det får ta den tid det tar eftersom hälsan kommer före just nu, Var på besök på sjukhuset i onsdags och dem ville ha mig kvar men envis som jag e ska inte va kvar :p Så jag är fortfarande hemma och stallet fixar jag, det finns inge fridfullare än att va upp och mysa i stallet fast en man känner sig dålig och har ont så "glöms" smärtan nästan, det är som när man är bland hästarna som man tycker så mycket om finns inget som heter Smärta och dålig, Så ut till stallet kommer jag fara så långt bena orkar :P Höhö.. Det sista som lämnar mig är min tid i stallet ;)
 
ah juste, grattis till mig fyller ju år idag med :P  haft besök av Thommy och sussie på middag och fika och firat lite, Det var knappt så jag orka med det pga tröttheten och smärtan men samtidigt endå skönt för som sakt smärtan "glöms" lite gran när man gör nånting fast samtidigt är det halv jobbigt.  Inatt sov jag 13 timmar, gick och la mig kl 18 , Klev upp kl 07:00 dagen där på duschade och la mig igen mellan halv 8 - 10 , trött och sliten och ont .

Pluggat ikväll!

Då har jag suttit och pluggat hela kvällen hade en stor uppgift så lika bra att köra igång med den :) Så kan man chilla lite gran sedan under helgen och så. Imorgon är det tvättstugan som gäller från klockan 7 så fattar inte varför jag sitter uppe just nu, Borde lägga mig, Alvin ska till dagis  i morgon också vid 9 sedan ska jag till skolan kl 13, många tider att hålla reda på faktiskt, tur man har kalender haha! Nej nu ska jag ta och hoppa i säng så jag pallar kliva upp imorgon vid halv 7 xD suck vill ha sov morgon ju! 

Bp - Anläggning!

 

Saknar Gymnasie tiden faktiskt, Vi hade ju nå så grymt kul i klassen och några från Fordons programmet & IV.
Och dessa enormt snygg kläderna man typ fick gå klädd i hela dagarna var ju rätt nice.. 
För er som inte vet så gick jag på Roden gymnasiet i Norrtälje Ligger uppe i stockholmslän ca 6 mil norr om stockholm :)  Gick då Byggprogrammet  med Inriktning Anläggning!

till nästa lektion.

hade skola idag nice och va tillbaka men det blir en tuff termin iår, har ju tagit en extra kurs på distans utöver omvårdnad :-P men d ska la funka bara kämpa på. Efter skolan bar d av upp till stallet och fixa när jag kom fram så hade någon mockat nice, stressad som jag va fick en lättnad o mer tid att lägga på hästen :-) men nu sitter jag på stads bussen efter en vända hem i duschen och ska på nästa lektion, distans kursen pivatjuridik :-)

Imorgon skol plikt!

Imorgon är det skola underbart att starta upp igen :D Ska bli grymt kul att börja plugga igen efter jullovs uppehåll :D 
Och stallet blir det i morgon mellan ska ju va i skolan 9-12 , sen ska jag va där igen kl 15:30 xD 
Så det bli upp till stallet fixa och dona och ta hand om fina hästen Tyrone, sedan hem och duscha och tillbaka till skolan igen :P Fullt upp hela dan men det gillar äntligen en full dag lessnat på sitta hemma :P  Juste Thommy och sussie va här idag också och stanna på middag super trevligt umgåtts hela dagen och massa snack :D 

Härlig söndag!

Sussie och Thommy kom hit på middag, vi stod för middagen och dem efterrätten som vart princess tårta :P
Men nu är det  slut på dem go sakerna för imorgon är det måndag och jag har läkt från operationen och höften har vart lite halv taskig men den känns nog okej nu så imorgon kör vi igång igen på riktigt  med träning & soppor under en vecka och hoppas inte nån annan operation eller skador hindrar mig :P

Söndag 13/1-2013

Då var denna helg snart slut och ny vecka börjar, hur känns det? För mig Awesome för skolan börjar äntligen, Men det betyder tidiga morrnar & det kommer bli joooobbigt i början men men bara vänja sig!  Alvin börjar på dagis på tisdag också han fick lika långt jul lov som mig men nu vill han tillbaka till dagis och leka av sig och det kan nog behövas tror jag! Jag tror jag ska ta och lägga mig en stund sovit rätt dåligt i natt + att det vart sen kväll/natt :p
 

Klockan tickar, tick tack tick tack!

Klockan tickar på borde lägga mig och vända på dygnen, sover ju till 11 -12 på Förmiddagarnae inte bra eftersom skolan börjar kl 9:00 på Tisdag hur ska jag orka om jag inte snart vänder på dygnet?  Hmm.. Nån som har någe tips på hur man gör för att lyckas somna i tid och vända rätt på dygnen? xD 
BTW, Lisa som ville jag skulle lägga upp lite grunder för Nybörjar hoppning så kommer det har inte bara haft jätte mycket tid till att sitta ner och fixa det alltid har det varit någe i vägen, Men det kommer bara hålla ut kik :)

Simon Arnamo - Skäligen misstänkt på mordet av min vän!

 
- Jag kommer aldrig sluta publicera denna bild förens han e fast, Tycker det är helt sjukt att han fortfarande går fri, Tycker Simon kan ta och komma fram nu och visa att han e man nog att kunna stå för vad fan han gjort!!
 I mina ögon är du en liten Råtta och kommer alltid  va, Du tog en väldigt fin människas liv, som var omtyckt av väldigt många & hur känns det att va hatad av väääldigt många?  Jag finner inga ord! 
Simon sågs kring haninge/handen så ni som bor där snälla ber er håll ögonen öppna, Och ser ni honom jag ber av hela mitt hjärta RING POLISEN direkt, 

Min bror och jag på väg till student fest!

 
jag och min bror på väg till hans & sandras student fest inne i stockholm för några år sen :) 

Typ längtar till tisdag!

Jag är nog inte som alla andra jag p råå längtar ti ll skolstarten på Tisdag, Först äre 9-l12 för omvårdnadsprogrammet, sedan 15:30 äre dags för uppstart av privat juridiken & där emellan ska jag hinna till stallet :P Men jag har en plan och tiden räcker precis in så jag hinner hem och ducsha innan jag ska iväg till skolan igen.
Är jag lite små galen som längtar till skolan? 
 

Blondin eller svart hårig Jennifer!

Jag är ju Mörk egentligen alltså på riktigt e jag mörkbrunett väldigt mörk, Nästan svart hårig sen så färgar jag ju mitt hår också svart så det verkligen ska va svart, men har ni kanske undrat hur jag ser ut som blond?
Här ska ni få se!
 
 
 
Passar jag som mörk eller Blondie? :)
 

Omformatering!

Äntligen är min dator omformaterad och fräsch :) Laddat ner lite spotify och sånt där bara som man använder ofta inga onödiga komponenter ;) Så håller jag på fixar det sista som Microsoft word och power point, SÅ himmla underbart datorn är ren och fräsch från massa skit plus att den tänker lite fortare nu också vilket är helt underbart!

- Just nu äre super dåligt med bilder har inga bilder på datorn nu iaf, men ska bli bättring va inte så himmelens bra innan häller men ska försöka uppdatera väldigt mycket med text från dagen istället blir mycket roligare att läsa en blogg om de e lite text och mycket bilder, Visst!? 

Kärlek för mig betyder allt♥

- Lyssnar på låten Medina - blod e blod, Träffar mig rakt i  hjärtat, Den stämmer till hundra!
Jag skulle aldrig nånsin röra någon eller kunna ens höjja handen mot någon idag, Men när det kommer till min familj eller dem jag älskar, Rör nån dem då skulle jag kunna sitta livstid för dem tro mig, då skulle jag göra precis som låten säger♥

Orkar inte blogga idag sååååå trött!

Orkar inte blogga så mycket idag, Är rätt trött just idag, Klev upp tidigare än dem senaste dagarna kl 9 måste vända rätt på dygnen, Så jag är helt slut och Uppdaterar i morgon ist, idag har jag vart i stallet o sprungit på stan iaf!  men som sakt uppdaterar i morgon igen!

Simon Arnamo - är 1 av 3 som misstänkta på mordet av min vän!



- Hjälp oss att kunna börja bearbeta sorgen, detta är den man som är på flykt misstänkt delaktig i mordet på min vän Joakim karlsson. Mordet skedde för 3 månader sen, Nu har han vart på fri fot för länge snälla, Hjälp oss ring efterlyst eller Polisen om ni vet, All tips är viktig!

Middag + träning!

Kalvsteken vart lyckad, Tog bara 2 timmar att göra i ordning :P Höhö.. Men klar vart den iaf så nu är hushållet mätta och belåtna och jag ska snart träna lite gran :) Woho!  Medans dem andra gotta i sig kött potatis brunsås lingonsylt och ärtor åt jag en Hårdsmörgås SPORT samt Minestronesoppa :P En liten tallrik åt jag av köttet typ mindre portion än vad Alvin åt just bara för att jag också ville prova och det var riktigt lyckat synd bara att min sambo som hämta middags gästerna kom lite sent så dem fick typ kall mat nä men dem fick värma påt men men så blire ibland :P

Kalvstek?

Någon som vet hur man gör i ordning en kalv stek? Hmm.. vi får ju gäster hit och alla utom jag ska äta kalvstek och vi måste få bort kalvköttet då de e sista förbruknings dagen i morgon. Så äre nån som har ett tips recept vad som hellst så dela gärna med er :) Jag är lite osäker ja, hittat ett recept på nätet jag tänkte följa men jag är endå osäker så har ni nå ni vill dela med er så kom gärna med förslag :)

It hurts really hurts!

 

Jag hatar dem som tog dig i från mig, Från din familj, Vilka är dem som väljer din väg?
Vilka är dem som inte vågar stå för vad dem gjort?
Jag gråter, Även fast vi inte pratat varje dag så vet vi vart vi hade varandra,
Jag minns vårat sista samtal, Vi diskuterade Hanna Widerstedt, Ölands Rooth och våran skol tid,
Jag fattar inte 22 år vad allt du fick, Gaah jag saknar dig fuck this mitt hjärta,
jag tänker varje dag på dig min vän, jag saknar ditt vackra skratt, det skär i mig att du inte går här med oss,
 Tiden med dig betyder allt min vän, Jag saknar dig och det gör ont,  så fruktansvärt ont come home! <3

Dagens träning och motion!

Nu är jag rätt trött :P Idag har det vart igång från klockan 12, Började med att städa lite gran, Sedan promenaerades det ner till stan för att åka till Tyrone, Där var man ju igång hela tiden med mockningen, maten samarbetsövning med Tyrone :)  Sedan 10 till Stallet från bussen & 10 min från Stallet till bussen , Sedan körde jag på 30 minuter hemma med situps, prisoner jump lunge, rygglyft m rodd samt planka, och ni vet när man "sitter i luften" mot en vägg i 90graders vinkel med bena ah ni vet? Minns inte vad den övningen heter men det körde jag på med här hemma idag :)  Så Nu känner jag mig faktiskt trött :P  Tidigt och det är la posetivt :)

Godnatt haters & Lovers!

Nej nu har det vart lite för mycket människo träning här i bloggen denna natt så imorgon kör vi en boost av balans övning på häst kanske? eller vad vet jag nånting hittar vi väl på :) Klockan blev mycket som vanligt suck att jag aldrig lär mig, men men Jag ska krypa ner nu och försöka ta mig upp vid senast kl 9 imorgon bitti, För först blir det Arbetsförmedlingen och försöka skriva ut sig där i från xD  Sedan blir det att åka ut till finaste Tyrone och b usa lite och Hovis kommer vid 16 så det blir nog att försöka få skjuts hem kanske? Eftersom Daniel slutar klockan 16, så innan han åker hem plocka upp mig *smile älskling* Middags gäster ska vi ha också så vi måste försöka handla också ujujuj hur ska vi hinna med? Jag vet vad jag måste göra iaf & det ska jag göra också. Denna middag skulle egentligen varit i söndags men då sköts den upp, Även på måndag sköts den upp och nu till i morgon hmm .. Blir det vår tur att skjuta upp den nu eller så blir det en sen middag. Återstår att se helt enkelt!! Men nu säger jag Godnatt alla fina läsare! XoXo .

Mina regler inför viktminskningen!

Så här ser mina "regler" ut, eller ska man kalla det regler? whatever :P
ialla fall, - Jag får absolut inte äta efter klockan 7 mer än 1 frukt.
- Inte stoppa i mig mer kalorier än vad jag gör av med per dag.
- Dricka 8 glas vatten om dagen.
- Bara äta soppor i 7 dagar & grönsaker & frukt, (går efter sopdietens upplägg för 7dagar) Varannan vecka soppor. varannan vecka fast föda.
- Dricka enbart kran vatten, Loka vatten, Isvatten.
- Blir jag extremt sugen på något så är det frukt eller nötter som gäller.
- gå upp i tid, senast klockan 9 vid ledighet. (vila är viktig)
- Hård träning.
 
- Jag ska banne mig nå mitt mål och jag lovar jag ska slita som ett djur fört ;).
 


- Detta är mitt mål 65 kg! Jag ska kriga för denna kropp igen ;)
När resultatet börjar märkas och synas så kommer före och efterbilder att läggas upp så ni får se skillnaden samt lår & midjemått och vikt ofc :) .

Mitt tränings upplägg Vecka 1!

Måndag: Normal gång 30 minuter med sonen & sambon, Till middag ; viktväktarnas grönsakssoppa!

Tisdag; Power walk 60 min, intervallträning, I Hemmet; Prisoner jump Lunge, plankan, Rygglyft med rodd,
           
Onsdag; Power walk 60min, I Hemmet prisoner jump lunge, plankan

Torsdag; Power walk 60 min, intervallträning, i hemmet Rygglyft med rodd, 50 sitt ups, plankan

Fredag; power walk 60 min I hemmet plankan, prisoner jump lunge,

Lördag; power walk 60 min, intervallträning, I hemmet Rygglyft med rodd, 50 sitt ups, plankan

Söndag;  power walk 1 timme & 20min.

 
- Så kommer min vecka med träning se ut, För mig känns den rätt okej, Där jag lagt intervall träning samt Power walk så hade jag tänkt en power walk på förmiddagen sedan på kvällen intervall träning på ca 30 min eller tvärt om :) Tänk på att jag är ingen specialist på detta alls överhuvudtaget är det nånting ni ser är helt galet säg till, men för mig känns detta helt okej och för mig rimligt samt övningar som faktiskt är roliga att göra, Träning ska ju också va kul ;) - Juste sedan har jag min app på mobilen shapeup där jag håller koll på mina kalorier jag stoppar i mig och gör av med.
 
Detta dorg jag bara ihop nu lite snabbt ikväll, kommer nog garanterat hitta nå mer att lägga till där på fredagen tex, eventuellt söndagen och onsdag :) Be nice .

Svar på kommentar!

Postat av: Lisa
hej jag är en tjej på 13 år som precis ska börja med hoppning med min häst och jag undrar om inte du kan lägga ut lite tips på en bra bana och sånt för nybörjare eftersom du skrev att du hade tränat andra i hoppning som är ny börjare jag skulle bli jätte glad då och jag skulle kunna lära mig mer att träna hemma också och inte bara en gång i veckan på lektion


Hej Lisa.
Absolut kan jag göra det & vad kul att du ska börja hoppa med din häst :)
Håll utkik efter inlägg kanske redan ikväll!
MVH Jennifer

Tisdag 7/1-2013

Jag sov bort halva dan idag endå hmm . Men endå hann jag med massa som städning matlagning och promenad :)
vart dock en slö promenad i normal takt i 30 min eftersom Alvin var med & gick så det blire inge powerwalk för det orkar han aldrig med hehe.. Jag har ännu inte hunnit med att hitta ett bra tränings program jag ska köra efter promenaderna än men det kommer, kanske ikväll :) Ska kika lite nu tänkte jag så får jag ihop det lika snabbt som jag får ihop ett träningspass för häst & ryttare i nybörjar hoppning, så är jag klar redan ikväll ;) & hörni glöm absolut inte bort det ska va kul och träna ;)

ni ska väl kolla på efterlyst?



ni ska väl kolla på efterlyst på onsdag kl 21? hjälp oss få fast jockes mördare så vi kan gå vidare & hans familj får frid att bearbeta sin sorg<3 Bild på efterlysta simon arnamo kommer visas snälla jag ber er kolla och hjälp oss!

Ett tips!

 


Tips! Hur du lär dig samarbeta med din häst! Kort video!

Seg dag hare varit idag!

Idag har det varit en riktigt seg dag vill jag lova, har inte gjort nånting idag typ bara legat i sänge och på soffan :P
Ja jo Farfar Lorentz som Alvin säger var förbi en 20 minuter här och lämna julklappar till Alvin :) Han fick ett Memo och två lång ärmade tröjor, jätte fina va dem :) .Jag ska nog snart krypa ner i sängen och kolla på film har vart uppe så sent dem senasre dagarna & typ sovit bort halva dagarna så i morgon vill jag upp i tid och hinna med en hel del saker :)

Arn .

Nu ska jag mysa ner i soffan tillsammans med Arn ;)
Uppdaterar igen först i morgon så håll utkik i be right back!  XoXo.

Träningen!

På måndag kör jag igen med träningen då borde det vara lugnt kör ju bara power walk än så länge så det borde va lugnt efter operationen right? Sen tänkte jag börja köra med soppor en vecka iaf för att den börja köra vanlig mat i små portioner och då ennu mer träning med power walk och i hemmet, har inte hittat så mycket bra att köra hemma ennu vill inte gå till gymmet men ska försöka hitta ett bra program att köra efter power walkingen, Följer jag detta program nu som jag har tänkt mig kommer jag nå mitt mål på 25 veckor :P Målet var ju att köra på 20-25 kg under hela året men har laddat ner en as bra app som Madde tipsade om och enligt den så på 25 veckor har jag nått min mål vikt om jag följer den och det ska jag nog göra ja :) sedan när jag nått mål vikten kommer jag köra massa power walk och springning för att behålla min vikt :) Tränar sten hårt nu fram till ål vikten sen där efter ta och lugna ner sig lite ;)  .  Mitt program kommer jag att skriva ut här, Om fler e intresserade samt, vikt längd midje & lår mått före och efter bilder vart eftersom ;)  Så ni får se om det blir någon skillnad eller ej. Juste ni ska självklart få eventuellt bilder men annars i text hur min matsedel ser ut under träning. Men med tanke på att det vart operation nu och så så har jag tagit det lugnt har inte tränat nånting förutom igår då gick jag en lite promenad sträcka!
Men jag antar att första träningen blir nu from måndag Så håller vi tummarna att allt går vägen så det inte blir skador eller fler operationer som kommer förhindra igen ;)
 
 
 

Hickstead världsettan dör på banan!

 
 
Det här är nog bland det värsta jag sett, jag satt och kollade på den här tävlingen och helt plötsligt börjar hästen vingla och föll ihop och fick döds ryckningar :,( Känsliga tittare varnas!!!

just the way you are



chillar i soffan med arn :-)

Övervakare!

Mitt inlägg längre ner handlade om lite kort om mitt liv min uppväxt och lite om hur jag vill hjälpa människor tack vare min resa och jag pluggar nu till att bli kriminalvårdare, jag har nu också mailat frivården om att ansluta mig till att bli övervakare :) Vill du veta mer om övervakare så kan du gå in på kriminalvarden.se klicka på frivården och övervakare eller lekmanna överakare så haru svar vad en sådan gör  :) Om du inte har lust med det så kommer jag berätta mer om det i ett annat inlägg :) Nu ska jag ta och gå till kudden för imorgon väntas städ och vika tvätt :)
 

Känslor

Detta inlägg kommer handla om mycket känslor mycket känslor för mig ett känsligt inlägg!
- När jag var 10 år skillde sig mamma och pappa sig, Som barn då trodde man ju att det var ens fel,
jag klandra mig jämt  och undrade vad jag gjort fel, Jag börja må dåligt saknaden gjorde ont så fruktansvärt ont, när jag va hos mamma sakna jag pappa , va jag hos pappa sakna jag mamma, 
Eftersom vi ett tag där inte träffade pappa också minns inte hur länge vi va utan pappa men jag grät mig ofta till sömns, jag skar mig och fick börja på BUP (barn och ungdoms psykiatrin) där gick jag fram till jag var 18 då fick jag gå över till vuxen psyk då började jag vägra mediciner fick antideprissiva hela min ungdom minns jag som en dyster tid i mitt liv, Sorg saknad frågor, bråk tjaffs, soc, blod, Poliser, alkohol rymningar, Den enda tiden som jag mådde bra var timmarna jag tillbringa med hästarna jag hade, Innebandyn jag tränade jag som sövde ångesten och deprissionerna, Hästarna är mitt liv mitt allt, det är det än idag hästar är terapi dem kan få en människa som mår så dåligt till att känna sig världens härskare. När jag var med mina hästar kände jag mig som jag var den enda i världen och kunde göra exakt vad jag ville, släppa allt, slippa tänka! Jag kunde sitta timmar i boxen brevid min hästs huvud när hon åt bara titta och känna den finaste närheten man kan få. Jag lärde mig mycket av hästarna deras rörelse mönster, jag visste exakt när dem inte mådde bra, när dem hade ont & lära sig det tar tid och kräver lugn konsten att tala med hästar var en bok jag studera mycket i och lärde mig mycket om telepati och jag komunicera med mina hästar och visste alltid när det var nått som inte var okej och vart problemet satt på dem. Det var en terapi för mig och jag lärde mig hitta tillbaka till mig själv mer än vad min psykolog gjorde. Hästar är smarta djur!  Men när jag lämna tillbaka islandshästen och sålde mitt varmblod trassades jag sönder igen och fick börja om på nytt att bygga mitt liv och åter igen kom tillbaka till en vardag med bråk, tjaffs, frågor utan svar poliser hit och dit (Inte jag som hade problem med polisen) vi hade mycket problem i hemmet som yngre, Än idag mår jag jätte dåligt över skillsmässan men kan acceptera den men allt jag vill är att ha mamma och pappa under samma tak, resandet överallt tär på en. När jag var 20 år slutade jag på psykiatrin i umeå och börja bygga mitt eget liv flytta hemifrån - Idag mår jag bra och accepterar det förflutna men jag kommer alltid känna en liten ledsamhet över skillsmässan som byggde min deprission och självkskadande beetende. Jag skyller inte på nån utan det är bara jag som inte har kunnat handskas med detta förens nu!
Detta har tagit tid för mig 12 år tog det att släppa taget och gå vidare, 10 år tog det att bli av med psykiatrin. & jag är glad nu att jag står på egna ben, har en underbar sambo som stöttar har en framtids plan, studerar, har en underbart fin häst att va medryttare på ägaren Kim är helt underbart snäll, lärt känna många fina nya människor :)  i Feel great trotts den stora bägen jag fått bära halva livet som jag nu äntligen kan släppa taget om :)
 
- kanske ett tråkigt inlägg för er, men för mig känns det underbart att skriva av sig och berätta om ens livs historia till andra! Jag har mycket erfarenheter och tack vare mitt psykiska mående och allt jag sett och vart med om har lett mig in på den väg att jag vill hjälpa människor som har varit i samma sits eller är, :) jag vill hjälpa människor!

R.i.p



all my family and friends in heaven you are missing<3

Lugn träning idag !

Klar blå himmel Och sol jag vill ut och bara ösa med träning men försäkerhetens skull så avvaktar jag en vecka eftersom operationen nyligen gjorts, Men dem sa jag kan åter gå till normalt liv idag ? But jag vill ta det säkra före det osäkra så jag tar det lugnt en vecka iaf vill ju att ingenting ska hända :)
Men en promenad idag blir det iaf och handling :)

blödde ju inte lite efter kanylen!



blödde ju som en fontän när uskan drog ur droppet och tog bort kanylen vid hemgång :-P

Hemma från operationen!

Nu är jag hemma igen från operationen eller kom hem vid 15 tiden, det gick bra allt det jag opererades för var att min livmoder samla på sig blod och slemhinnorna hade tjocknat till så det orkade inte pressa ut blodet som skall komma vid menstruation och sedan när de samlat på sig en hel del blod så börja det "läcka" och därav flera veckors blödning så under dem veckorna jag blöder så samlade livmodern upp nästa menstrations blod och så fortsatte det :( men nu har dem skrapat bord all blod nu äre endast som en menstruations blödning så idag skall det räknas som mens dag 1 när jag slutat blöda skall jag börja med tabletter som återstår att se hur länge dem sa att man kan få äta dem år om man har otur med detta skall ju följas upp och så får vi se men tabletterna är gulkropps hormoner så jag ska få igång en normal menstration  :) Analys på slemhinnorna och blodet skall skickas för att helt ute sluta annat :) Allt gick super bra under operationen sov gjorde jag såklart hade tydligen fått poblem med andningen då jag hoppade över andetag så jag fick syrgas under hela operatonen en sån där nice mask över hela facet :P  Sen va jag tvungen ligga med den under uppvaket men nu är jag iaf hemma och förhoppninsvis kan jag börja om med min träning nu och starta ett awesome 2013 som alla andra :)

Stress panik & what to do känsla!

Okej, nu har jag duschat med den där svampen man får av sjukhuset som förövrigt lukta typ handsprit!
Så nu sitter jag endast här och väntar på att väcka Alvin och vi ska åka vidare till Thommy och Sussie där han ska få vara idag eftersom Daniel Jobbar & jag operation :,( Buhu .. Det känns och tar emot vill jag säga att åka, vill bara ligga kvar och sova och allt ska va normalt och en grym start på det nya året det enda jag behöver tänka på är att passa tid till bussen till stallet och mysa med Tyrone, Men så bra har man det ju inte.

Samlat mig lite gran!

Efter ett samtal med mamma och mycket stöttande från facebook av vänner runt om i sverige :p så känner jag mig lite lugnare & mycket tack till Thommy & Sussie som tar Alvin trotts att det blir så tidigt imorgon bitti & tack till Kim som tar Tyrone på dagen jag egentligen ska hjälpa henne (Kim är ägaren till Tyrone), så tack till er som gör det möjligt för mig att känna mig mer lugn inför operationen :) Dock känner jag mig endå nervös och stressad inför i morgon eftersom det kom så plötsligt trodde liksom jag bara skulle på undersökning på 20 min och få några tabletter så vare klart, men icket sa nicket vart en timma på sjukhuset och prover o samtal så gick jag där i från med papper om information om operationen, tid för operation samt en speciell svamp jag ska tvätta mig med imorgon bitti.  Dagen vart inte som planerad, men men och nu äre dags och börja fasta med endast vatten, saft, te och kaffe får jag dricka fram till 2 timmar innan operation!
Mer om operationen berättar jag om i morgon annars blir detta inlägg så stort att ni inte orkar läsa :P
 

I´m Fucking Scared!

Usch vilken dag jag haft :( . Började med sjukhus besök på Kvinnokliniken och där i från gick jag hem med en tid för operation redan imorgon kl10:00 Många tankar & jag är super rädd just nu i hate it!
Usch jag vet inte vad jag ska skriva eller säga, jag är helt confused.

Thats true !

go fuck yourself.



detta år ska jag fokusera på sånt som får mig att må bra, dumpa sådana som bara vill en illa och beter sig som om dem e full of shit ;-) here we go 2013!

Träning Dag 1 Tisdag.

Nu är det dag 1 på min väg i viktminskningen och jag förvånades hårt med att börja den med en power walk på 1 timme & 45 min tungt i början men ju längre jag gått ju lättare blev det och inte alls jobbigt att hålla tempot uppe :)
Nice väder var det också så taggad vart man men de känns i kroppen nu ;) Nu är jag bara taggad inför dag 2.
Kosten har ju ändrats också istället för ljust bröd äter jag nu endast fiber bröd Ska försöka börja med gröt men jag är inte sorm förtjust i havregryns gröt osv så ;) men Olga i mamma fitness på FB (Biggest loser tränare) hade lagt ut nått bröd som motsvarade en tallrink gröt som hon åt så det blir det nog att inhandla imorgon ;) Perfekt när man inte gillar gröt ju, Sen mycket frukt och grönt ska jag försöka stoppa i mig samt halvera mina portioner jag äter och mycket fiber rik mat & nyttigt! :D  Mitt mål är att gå ner 20-25 Kg under 2013. Förhoppningsvis når jag det målet inom ett år men jag tar små delmål först och främst och når dem så det blir lättare och man blir mer taggad :)

God fortsättning!

Nyår var toppen Sussie Och Thommy kom över med sina barn, käkade god mat, spelade kort tog nån öl, absolut ingen fylla var hur trevligt som hellst stod på balkongen kollade på raketerna sedan gick vi alla och la oss, Nova sova sedan många timmar tillbaka innan 12 slaget, Men alvin och Leo var vaken och satt och spelade Mindcraft så idag känner man sig lite halv sliten faktiskt inte bakis absolut inte men att sitta uppe tär ju på en hur mkt som hellst jag går och e super trött hela dagen när jag inte fått sova många timmar och oftast så är jag uppe alldeles för länge om nätterna men men , De får ändras på nu detta år, Då träning och allt annat kommer in så blir sömnen kanske bättre också ;)  Var ute i stallet också idag och myste med Tyrone och fixa och dona, ditt kan jag alltid åka hur trött jag än är och verkligen inte skulle orka göra nånting men att åka till stallet jajemen då kommer energi vill jag lova :P
RSS 2.0