Åh herregud!

Långa vänte tider, 1 Månad för att få komma till sjukhuset till Gyn, 1 Månad till Medicinska centrum ja herre gudars säger jag, jaja det är bara att dra på smilet och vänta till 2a Januari för min tid :p
Annars då? Var hos Tyrone igår finns ingen bättre känsla än att få va i stallet rida eller ej - de är endå bästa!

- Idag ska jag fortsätta packa alla saker för imorgon flyttar vi till en 3a i vilbergen woho!
Sen ikväll kommer Syrran min och hennes kille awesome & Alvin kommer bli super glad för att dem kommer :P

always you määään!Vila i frid Määän, I really Really miss you, 2 månader har gått, fattar inte! 
Låt den 3e idioten åka fast snart så vi kan få frid och bearbeta sorgen på riktigt! <3

Trött Chey här Hallå!

Jag fattar inte varför jag sitter uppe fortfarande, Sömn är viktigt om man håller på att bli sjuk och jag e sjukt jävla trött för den delen också, så varför sover jag inte ? jo för datorn lockar mer än sängen just nu! ha! 

NH träning- Att leda!

Jag tränade lite NH med mina hästar som jag berättade tidigare, jag tränade speciellt väldigt mycket med islandshästen jag hade då hon var ett litet nerv vrak och sprang på allting och över och var lite hetsig av sig så mycket drag i grimman blev det när vi skulle in och ut ur hagen, så vi tränade på att leda helt enkelt övningen gick till så här;

Först visade jag henne vem som var ledaren och för att bli ledare måste jag känna att jag verkligen bestämmer över hästen, Förstå respekterar hon mig och följer mig på et tnaturligt sätt.
Det är viktigt att förstå sin häst, hur den tänker och fungerar- Försök lära dig kommunicera med din häst,
Hästen kommer aldrig att respektera dig annars om den inte förstår vad det är du menar. - Viktigt!

Så här började jag med min Islands häst som ville springa över mig till och från hagen! 

- När hon börja springa, Varna jag henne om att inte komma för nära genom att använda mina armbågar rytmiskt bakåt mot hästen och sedan backa jag mot henne så hon också backar något steg. Upphör och vänta och fortsätt sedan framåt igen. 


- Vänd dig mot hästen och sväng linan i sidled i faser. Börja mjukt och öka trycket gradvis tills hästen backar några steg. Ge eftergift och vänta.
Om hästen redan är nära inpå dig kommer det inte att vara effektivt att svänga repet i sidled utan du måste snabbt skydda din personliga zon. Upp med armar och grimskaft och vifta mot hästen så den backar undan istället för att springa över dig. Är hästen på väg för nära mot dig kan du använda repänden som en helikopter ovanför ditt huvud som en varning. Det här är en form av "Driving game" men mer extrem för att det är en nödsituation. Hästen vill inte gå in i det trycket och om den gör det, kommer den att klandra sig själv för att den sprang in i det för du var inte ute efter att träffa hästen. Du skyddar bara dig själv. Det viktiga är att du är bestämd och rättvis och inte aggressiv på något sätt, då är det bättre att du är rädd och det borde du nog vara i det läget

- Vänd 180 grader så du går i exakt motsatt riktning. Gör detta när hästen är på väg förbi dig. Då hamnar den bakom dig igen och du är i ledarposition. Upprepa igen och igen.

- Öva också på att stanna hästen genom att ge en tydlig signal med din ledhand och med din kropp. Om hästen inte stannar direkt, backa den något steg och ge eftergift och beröm. För varje extra steg framåt, låt den ta två steg bakåt.
- Att följa sin ledare och därmed sin flock är en instinkt hästen har och som varit grunden för dess existens. -


Var skall hästen vara när man leder hästen tex på promenad?
har du fått hästens respekt och du har vissat ordentligt att det e du som bestämmer så
kan man leda hästen framför,bakom eller bredvid sig, (med ögat vid axeln [axelläget]). Vilket man väljer beror på omgivning och mentalt läge men att lufsa efter sin ledare är också att gömma sig och om inte hästen kan ledas vid axeln så ska den av säkerhetsskäl inte heller gå bakom och definitivt inte framför. Vill man att hästen skall koppla av och vila låter man den gå bakom. Vill du stärka hästen mentalt låter du den gå före (säkerhetsvarning) men har du en känsla av att hästen bestämmer så är den för långt fram.

Gilla ni sådan inlägg? flera ? 
 


.

Igår & idag! Hey!

Igår var jag ute till Tyrone aww stackarn halt fast denna gång i andra benet tyckte så synd om han när jag var tvungen ta han ur boxen för att mocka åt han och han bara stampla fram för han hade så ont blir tår ögd man vet ju själv när man har så ont att man knappt kan gå man vill ju inte hellst röra sig alls, Men men Ut ur boxen kom vi och så borstade vi länge länge och klappade och gosade, Sonen var med upp då han stackarn åkt på förkylning och så, så han får ju inte va på dagis så han fick följa med och till sin stora chock fick han se hur stor Tyrone va jämfört med tidigare hästen jag red Furda som var rätt liten ;) Men nog tyckte han om Tyrone endå  han var ju en häst :) 
Vi får se om sonens intresse sitter i för hästar eller om det växer bort med åldern 4 år nu det var i den åldern jag börja rida lite yngre va jag 3 3 1/2 va jag då jag börja på kantte ridning:P 

- Idag har vi iaf vart på läkaren med Alvin så han har fått lite medicin , nässpray ögon droppar & hostmedicin Dyrt och va sjuk & jag håller nog på att bli sjuk jag med kittlar i näsan o huvudvärk , Men jag får låta bli att känna efter så kanske det går över *hoppas hoppas* Får verkligen inte bli sjuk nu när vi ska flytta på lördag! 

Mål lös!

Alltså vad hände i X Factor idag? Helt sinnessjukt jue att malcom B åkte ut, va ? jag är i chock! 
JEM va bra dem med, men Malcome asså han gjorde ju sin grej, skrev allt själv osv va han va ju kuung!!! 
Ah jag e helt mållös vet inte vad jag ska säga ärligt!!! 

Nu kollar jag iaf på "alla talar om grace" på 3an skit bra film, där det e lite häst sport med, Me like! 
 
JUSTE VET  NI VAD? Vi fick svar i dag från vård och omsorgs provet vem fick Betyget D rah? Jo jag ! 
Happy face is me, perfekt Fredag!  D betyder att jag är godkänd men även ligger lite in på VG som betyg, alltså typ mer Godkänd++ Som man kunde säga förr  ;)

Idag äre Freeeedag! För er som inte visste xD

Fikade med Nusrete idag trevligt vare mycket snack & lite spring på stan med hennes son :) 
Nu har jag precis kommit typ hem och tryckt i mig en subway macka & ska hämta ungen på dagis och gå köpa Fredags mys & sedan blire stor städning för pappa kommer hit imorgon, kanske jag sakt? Whatever där fick ni det igen :P  En liten påminelse!  Vad består eran helg med?

Vad stå NH för?

NH är en förkortning på Natural horsemanship vilket ungefärligt betyder på ren svenska; naturligt handhavande av hästar!  & vad gör man då?  Det kan man säga är lära om hur man kan arbeta med hästar på ett mer naturligt sätt alltså ryttaren utövar det på ett så naturligt sätt som möjligt för hästen genom att ryttaren utbildas i hur hästen beter sig & hur dem tänker. Detta går mer ut på att man ökar sitt sammarbete med sin häst och kommunicerar på ett sätt som hästen förstår, Du förstår din häst på ett mycket djupare plan som tex hur hästen uppfattar din omvärld   samt uppfattar saker och ting!  NH är ett syfte att öva på hästens psyke och utveckla en relation mellan häst och ryttare! 
 
HorsemanShip!
Med horsemanship menar man att man förstår hur man kan bygga upp en relation mellan hästen och människan. Detta innebär att du har lärt dig hur hästen reagerar och agerar och hur man du kan undvika problem genom att ha kunskap om hästens natur. Dina goda hästkunskaper behövs för att rätt hantera din häst i alla  situationer du råkar ut för vid utövande av all slagshäst sport och all annan verksamhet där hästen används.


Nu vet ni det iaf, Lite övningar tips och trix kring NH kommer upp senare som jag utövade på mina hästar & vad det gav för resultat på dem!  Bra va ? :) 
& är det nån som vet en NH utbildning eller PNH utbildning här i norrköping då jag är super intresserad av att lära mig mer om NH,  så kommentera gärna,
var när och en kontakt :)  
 
 

jag lovade!

Kommer ni ihåg förrut jag lovade er att berätta lite om NH = Natural horsemanship & att rida enligt akademiska ridkonstens filosofi, Jag har inte glömt bara det jag har inte orkat, bara uppdaterat snabbt för att uppdaterandets skull liksom sen har jag pluggat en hel del osv. men jag lovar det kommer komma antingen ikväll ska försöka hinna jag svär, annars blire nån gång i helgen :) Kanske jag hinner med ett snabbt lite om NH i ett annat inlägg nu i ett annat inlägg (Ett inlägg efter det här) Så check it out! 

nh & den akademiska ridkonstens filosofi.

jag lovade ju er tidigare att berätta vad nh stod för samt den akademiska ridkonstens filosofi - men jag har helt glömt bort d men ikväll jag ska försöka lova hinna med att skriva ett inlägg om det. :-) blir ni glada då XD

Ändrade planer!!

vart lite ändrade planer under dagen. vart inge besök hos Ståhls Anne skickar hem kontrakten ist, för jag var super dålig av antibiotika så jag mådde illa kräktes skakade svettades frös yrsel och höll på svimma av så jag klara inte av att åka nånstans eller ens hämta Alvin, I en timma kräktes jag bara galla, ont överallt och trött vart jag så jag lyckas somna till slut i sängen iaf, och vakna på kvällskvisten och var pigg som en lärka antar att jag vart förgiftad av antibiotikan eller nått jag inte tålde? , har iaf käkat macka och druckit mängder av vatten det enda jag har nu är huvudvärk, trött ont i magen  och ont i höften ^^ Har suttit uppe och pluggat lite gran och kollar på Bonde söker fru, ska väl lägga mig ner så jag får bra sömn under natten här så jag orkar med att förlja  med Alvin på dagis och så, sen blire stallet också trevligt. Natti Natti ! 

Livet har sina goda stunder!

Skola idag, förbannat ont i höften idag med, Men jag knallar på vägrar läkaren! 
Misstanke om atros, kan unga få det?  Symtomen stämmer in bra på beskrivningen av Atros iaf, 
Men så länge benet sitter kvar så avvaktar jag xD Kan ju gå över, man vet aldrig!
Skolan gick iaf förövrigt bra förutom att jag var dö trött och ville bara ligga på bänken och sova, Hängde inte med så himmelens mycket av vad hon sa, Dööh nästa vecka börjar hel dagars lektionen på onsdagar då äre 9-16 SKIT KUL . NOT! Snart blire hämta ungen på dagis och sedan fara ner till stan och vänta in Thommy och Daniel för då ska vi till ståhls kontoret och skriva nya kontrakt om byte av lägenhet najs & sen efter det blire ju lite pappers arbeten med fixa bredbandet osv . 

Då vare kirrat nu då :)

Var i stallet idag med Kim uppe hos hennes Tyrone gick en promenad i mörkret men det var trevligt :)
Då var dagarna också kirrade Tisdagar & Torsdagar yaay :)  Vi är också över hur medryttar rollen ser ut och det känns ju skönt så då ska vi nog komma ganska bra överäns :) Så nu äre bara till att lära känna Tyrone ordentligt! 
För er som undrar så är Tyrone en häst ;) .  Jag har haft ont i höften idag med känns ju kul, men jag försöker ignorera det onda och knallar på så gott det gå envis som jag är :) .

Jennifer aka jenn

Happy smile horse people!

Det blir inge vikbolandet och rida mer då hästarna var så ur form så de krävdes lite annan träning från mark och jag kände att åka ut ditt för den träningen var inte riktigt det jag kände för plus att hästen hade en skada sen innan och de krävdes lite mer osv . Så tyvärr tacka jag nej till det! 

Sen arabiska fullblodet, ja dem  har inte hört av sig än angående måndagarna som jag skulle ta honom så jag anser det vara rätt så oseriöst då det var fler medryttare på den hästen. 

Men nu har jag ist en annan jätte fin tinker på gång som jag ska förhoppningsvis fortsätta hjälpa till med 2 gånger iveckan :) 

You can suck my ....

Det är egentligen helt sjuk hur en människa kan hålla på som hon gör, dag ut och dag in! 
menmen, det är bara skratta åt det och gå vidare för det e så sjukt patetiskt! 

Skolan idag gick ju galant som vanligt!  ;-) Imorgon blir det tandläkaren med sonen sedan med en tjej upp till stallet awesome, att va i stallet är de bästa som finns helt sjukt hur man kan slappna va och bara skita i allt som händer i stan och runt omkring & göra det man är bra på, umgås med hästar & andra häst människor! 

Middag hos oss idag, Sussie & Thommy bjöd på köttfärsås och makaroner, så jäävla gott tack ♥

Bloglovin!

Ni följer mig väl mig på bloglovin? INTE, Då ere dags ni gör det nu ;) 
Följ min blogg med Bloglovin

Trött som faen idag!

Idag är jag ruggit trött men de är måndag inste så konstigt då va att man är trött eller hur?
Har vart i skolan idag 13-16 , trodde vi hade lektion från 9 men när man stressat iväg och allt så har vi tydligen ingen lektion - kan man inte medela sådant tidigare? Tydligen inte!! Men i morgon är vi lediga iaf och fyfan vad jag ska sova ^^ 
 

tv tittande hela kvällen!

blir less.....jag blir less på människor som är oseriösa! hallå!

prov och tandläkaren

skrev prov idag känns rätt okey faltiskt hoppas på ett C :-* sedan vart d tandläkaren med alvin han hade fått troll i en tand så nu ere bara tillbaka den 20e och ta bort dem o laga hålet :-) sedan ålte vi o besikta bilen 2 fel som ska åtgärdas i helgen sedan vart d städ tvättstugan och mat nu ere baah chill i soffan o kvälsfika yaaay o massa fiiin heeest i helgen awesome!

Alvin rideer

När mörkret faller på dig ser jag falska ögon!

 
Ni följer mig väl på instagram say? 
Jenfa1337 @ instagram .

Helg snart vilket betyder massa heeeeeeest :)

Snart helg betyder upp på häst ryggen igen ska ut till vikbolandet och rida arabkorsningen Zhakira igen tsm med Therse på ängen, vi rider enligt den akademiska ridkonstens filosofi, Say what? jag berättar i ett annat inlägg vad det betyder, Sedan ska jag tillbaka till stan och rida arabiskfullblodet again mys sen ska jag även ut till smedby och rida en tinker its not my thing men hästen lät iaf jävligt intressant så ut och kika och prov rida och avgöra sen :)  Sedan har jag och älskling vart tsm i 1 år say what ett år typ längsta förhållandet ever? Jag har hittat min stora kärlek absolut det har jag!!! 
 

Blaha vad trött jag e?

Idag är jag helt slut , Igår red jag två araber en arabisk fullblod och en arab korsning, så de e nog därför jag e seg hela dan typ suttit på en häst rygg känns det som men men kul ere ska tillbaka i helgen o prov rida igen så får vi se då men d lutar till nå bra med båda hästarna iaf men men vi får se helt enkelt .. var i skolan idag också uscha , aah nej mer skrivande blire inte idag e sjukt trött och seg.

Smärta & Räddsla!

 
- att vara nära anhörig till den som fastnat i drogernas krog innebär smärta & Räddsla.

Haloween firande på kolmården idag!

Idag åkte vi till kolmården det var haloween firande med  lite spöken här o där i hela djurparken var mysigt, Sedan såg vi också självklart delfinshowen vilket är ett måste när man e där, så magiskt och mäktigt :) Denna gång vare show tsm med spöken o haloween musik såklart och bamse :)  Sedan åkte man ju linbanan och kolla in lejonen och björnarna osv rekomenderar verkligen åka ditt, dem har öppet året om med olika evenemang, nästa gång vi åker äre kring jul då har delfinerna julshow :)  Nu sitter vi hemma tare lugnt käkar glass och kolla på I hennes skor! 
RSS 2.0